8.2.09

Στραπατσάδα

υλικά
1 μεγάλη ντομάτα
1/2 κρεμμύδι (προαιρετικά)
3-4 αυγά
λάλι , αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και στύβουμε απαλά την ντομάτα για να φύγουν τα σπόρια. Την ψιλοκόβουμε και τη βάζουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι (αν θέλουμε, βάζου και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο( Μόλις η ντομάτα αρχίσει να μαραίνεται, ρίχνουμε τ' αυτά χτυπημένα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν τα αυγά.
"Τα μήλα του μάγειρα. Παράδοση της Μοναστηριακής Τράπεζας". Ιερά Μονή Μπούρα- Πάολα Ψαρρού, από τις Εκδόσεις Ίνδικτος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου