1.2.09

Έφτασε και η καπαρoσολάτα

Η καπαροσαλάτα είναι δραματικά εύκολη στην παρασκευή της, θυμίζοντας επί της ουσίας τη σκορδαλιά. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως ντιπ , μπορείτε να τη φάτε ως σαλάτα, αλλά και μπορεί να αποτελέσει μέρος κάποιας άλλης πράσινης σαλάτας.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Έχουμε βγάλει από το βάζο και δύο κουταλιές κάπαρη, τις οποίες τις βάζουμε επίσης στο νερό, για αρκετές ώρες. Αλλάζουμε το νερό ώστε να φύγει το αλάτι. Αν δεν την αφήσουμε με τις ώρες στο νερό, και τη βάλουμε ως έχει τότε η σαλάτα, απλώς δεν θα τρώγεται.
Μετά από κανένα εξάωρο, και αφού έχουμε αλλάξει 3-4 φορές νερό στην κάπαρη, συγκεντρώνουμε τα υλικά. Παίρνουμε περίπου 350 γραμμάρια ξερού ψωμιού- και το βρέχουμε. Το πιέζουμε στη συνέχεια για να φύγει το πολύ νερό, και το αφήνουμε για λίγο να στεγνώσει. Είναι πιο εύκολο να γίνει το πάντρεμά τους με το μπλέντερ. (που χρόνος για γουδοχέρι. Βάζουμε το ψωμί, την κάπαρη, 1 1/2 κουταλιά λάδι, 1/12 ξύδι, ένα δόντι σκόρδου, το οποίο έχουμε ψιλοκόψει , και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν μια ενιαία μορφή , όπως αυτή της σκορδαλιάς. Βάζουμε την καπαραροσαλάτα στο ψυγείο. Μετά από 2 ώρες είναι έτοιμη και μπορεί να αντέξει σε κάποιο τάπερ εντός ψυγείου για περίπου 7-8 μέρες.

2 σχόλια:

  1. To δεύτερο o στην καπαροσολάτα ήταν ένα α που επαναναστάτησε και αυτομόλησε για λόγους ισορροπίας στο αντίπαλο στρατόπεδο φωνηέντων?

    Μήπως το έκανε γιατί δεν του άρεσε τόσο πολύ σκόρδο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψέματα. Τώρα πρόσεξα ότι απλώς παίζανε με το διπλανό α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή