2.2.09

Μακαρόνια του φούρνου

"Βράζομεν από βραδίς τα μακαρόνια. Καβουρδίζομεν με ένα κρομυδάκι τον κυγ(ι)μαν. Ξύνομεν τομάτα έως 3 κουταλιές με 1 1/2 κουταλιά βούτυρον ρίπτοντες και ένα κουπάκι του τσαγιού κρασιού μέσα εις τον κυγ()μάν , να βράση και να πήξη. Τον ανακατεύομεν με όλα τα μακαρόνια, τυρί αρκετό , ένα κουπάκι γάλα και 4 αυγά χτυπημένα. Από κάτω βάζουμε 2 κρούστες* και στίβα μακαρόνια, στίβα κυγ(ι)μα. Από πάνω πάλι κρούσταν και τα περεχάμε με 2 χτυπημένα αυγά , και αμέσως είς τον φούρνο μέχρι να ροδίσουν αι κρούστες."
*Φύλο κρούστα

(Λίζα Μιχελή,"Το τετράδιο της Ερατώς. Η σμυρναϊκή Κουζίνα (1867-1919) Συνταγές και Ιστορία, από τις εκδόσεις Γαλάτεια, 1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου